Skip to content

Ecosysteem Validatie

Na het uitwerken van een prototype is het tijd om daarmee op pad te gaan langs alle belangrijke stakeholders om vast te stellen of de juiste waarde wordt bewerkstelligt en welke andere impact de oplossing maakt. Ook zal binnen deze fase de juridische haalbaarheid en ethische wenselijkheid getoetst worden, alsmede the technische specificaties voor het daadwerkelijk inrichten van een experiment en het raamwerk van meetindicatoren om de impact vast te kunnen stellen.

In complexe uitdagingen zijn veel belanghebbenden. Alleen met het omarmen van die complexiteit en het in kaart brengen van waar de frictie zit kan een oplossing succesvol geadopteert worden. Je bespaart tijd en geld door dit uit te voeren voordat je gaat experimenteren, doordat je belangrijke mismatches in het netwerk op tijd ontdekt.
Yvo Hunink
Innovatie Ontwerper bij TMI

Binnen onze Validatie Service kun je kiezen voor verschillende opties in het pakket. Denk o.a. aan

  • Ecosysteem Value Mapping
  • Ethische en Juridische assessments
  • Opstellen specificaties en impact indicatoren
  • Complete Ecosysteem Validatie Fase op maat

We zorgen daarbij altijd voor grafische weergave van de resultaten en kunnen we in complexe groepen samenwerkingspartners acteren.

 Daarover gaan we graag verder in gesprek!

Dus vertel eens: Welke oplossing wil jij valideren?

DE TMI INNOVATIE AANPAK

In elk van deze vier fases faciliteert en organiseert TMI activiteiten. Heb jij een verandering nodig? Dan kan TMI je een dienst verlenen. Klik op de fase om te zien hoe we dat aanpakken.

1. OPGAVE
DEFINITIE

Wat moeten we oplossen?

2. KANSEN ONTDEKKEN

In welke richting zien we oplossingen?

3. PROTOTYPE
MAKEN

Welke oplossing kunnen we bouwen?

4. ECOSYSTEEM VALIDATIE

Welke waarde brengt deze oplossing?